Skip to main content

Gratis Ontwikkeladvies

Ontwikkeladvies is terug!

UPDATE 30 maart 2022 | Het ontwikkeladvies is terug! Vanaf 1 april is het gratis loopbaanadvies weer beschikbaar. Met deze mooie regeling kunnen werkenden, werkzoekenden en zzp-ers met maximaal een opleiding op mbo-2 niveau gratis een loopbaantraject volgen. 

De belangstelling voor de ontwikkeladviezen was in 2020 zo groot dat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten om wederom subsidie voor 15.000 loopbaantrajecten beschikbaar te stellen. Nadenken over je toekomst en aan de slag met je loopbaan? Nu is je kans om er echt werk van te maken!

Interesse? Meld je nu aan. Wees er snel bij – het aantal beschikbare plekken is beperkt.

Werk verandert 

Het werk verandert. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen. In de afgelopen tijden is dat maar al te duidelijk geworden. Wil jij ook weten wat jouw kansen zijn op de snel veranderende arbeidsmarkt? Maak dan vanaf 1 augustus gebruik van gratis ontwikkeladvies. 

Hoe ziet jouw toekomst er uit?

Denk je wel eens terug aan hoe je werk er 15 jaar geleden uit zag? Was het toen beter? Of slechter? Het was in ieder geval anders!
In de afgelopen decennia is er veel veranderd op de werkvloer. Banen, werkgevers, werkwijzen, apparatuur: alles is veranderd. En zal blijven veranderen. 10 of 15 jaar vanaf nu zal je werk er ook weer heel anders uitzien. Sta je daar wel eens bij stil? Vraag je je wel eens af:

  • Kan ik mijn huidige werk wel tot mijn AOW-leeftijd volhouden?
  • Bestaat mijn werk dan nog wel?
  • Wat kan ik nu doen om mijn werk over tien jaar nog steeds te kunnen doen?
  • Wil je misschien wel eens wat anders?
  • Welke mogelijkheden zijn er?
  • Welke stappen zou ik nu of binnenkort al kunnen nemen?

Het Ontwikkeladvies biedt je de mogelijkheid om deze vragen samen met een professionele loopbaanadviseur te beantwoorden. Een goed gesprek, praktische adviezen en dat alles helemaal gratis!

Ontwikkeladvies

Het Ontwikkeladvies is een subsidieregeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kader van NL leert door.
Doel van de regeling: werkenden en werkzoekenden stimuleren om de regie over hun loopbaan in eigen hand te nemen en wendbaar te maken op de arbeidsmarkt.

Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen we daar niet altijd aan toe. Zeker niet als we leuk werk hebben. We leiden een druk leven en weten soms ook niet precies waar we moeten beginnen.

Traject

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met een ervaren loopbaanadviseur / coach. Ook vul je een arbeidsmarktscan in. Samen kijken we naar je huidige werk, je carrièreverloop, hoe je werk er in de toekomst uit zal gaan zien, wat je kunt, wat je leuk vindt, etc. en maken een plan hoe je je voor kunt bereiden op de toekomst. Je krijgt alle handvaten en praktische tips om jouw loopbaan toekomstbestendig te maken!

Voor wie?

Het ontwikkeladvies is er voor iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt én een hoogst genoten opleidng op mbo-2 niveau. Dus iedereen die (nog) aan het werk is, momenteel tussen twee banen in zit of werkt als zzp-er kan het ontwikkeladvies aanvragen.

Kosten

Het ontwikkeladvies is vanaf 1 april 2022 tijdelijk gratis aan te vragen. Adesso vraagt een subsidie voor je aan.
De subsidieregeling is tot oktober 2022 beschikbaar of tot het moment waarop de subsidiepot leeg is. Wees er dus snel bij en vraag je Ontwikkeladvies nu aan.

Over NL leert door

Vanaf 6 juli 2020 kunnen werkgevers de NOW 2.0 aanvragen. Dit tweede noodpakket is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen, zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Om werkgevers en werknemers hierbij te helpen, introduceert het kabinet de regeling NL leert door. Vanuit deze regeling is €50 miljoen euro beschikbaar voor gratis ontwikkeladvies en gratis (online) scholing. Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van het belang van leren en ontwikkelen. NL leert door helpt werkenden en werkzoekenden zich voor te bereiden op (ander) werk. NL leert door is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Maak je als ondernemer gebruik van NOW 2.0? Attendeer je werknemers dan op NL leert door en voldoe hiermee aan de NOW 2.0-inspanningsverplichting om scholing te stimuleren.